Brick Academy – Jelentkezz!

Számunkra az építészeti vizualizáció nem csupán egy szakma, inkább életformaként tekintünk rá. Méretünket és kapacitásunkat tekintve is, jelenleg nemzetközi szinten is mi vagyunk az egyik legnagyobb építészeti vizualizáció stúdió ezért is érezzük szükségét annak, hogy a tapasztalatainkból visszaadhassunk valamit ennek a még kicsi, de hihetetlenül gyorsan növekvő szakmának. Nem csak cégen, de iparágon belül is fontosnak tartjuk a tudásmegosztást.

A Brick Visualnál meggyőződésünk, hogy a jövőben a folyamatos tanulás és gyors adaptálódás még inkább elengedhetetlenné válik. A munkánk egyre gyorsabb ütemben változik, új szakmák jelennek meg és régiek tűnnek el. A technikai szingularitás pedig a közeli jövőt jelenti.

Elég csak abba belegondolni, hogy az építészeti vizualizáció 15 éve még egyáltalán nem létezett, most pedig egy erőteljesen növekvő iparág, elképesztő lehetőségekkel olyan jövőbe mutató területeken, mint a VR vagy AR. A kutatás – fejlesztésnek köszönhetően a szakma technikai háttere folyamatosan fejlődik, miközben a saját vizuális nyelvezetét keresi, ezért folyamatosan alakul, szükségessé téve az állandó tanulást, önfejlesztést.

Erre ad lehetőséget a Brick Academy.

Az első Brick Academyt 2017 őszén hirdettük meg, melynek résztvevői ma már csapatunk tagjai, 3D tervezőkként. A kurzus olyan sikeresnek bizonyult, hogy úgy döntöttünk, többet is rendezünk belőlük az évben.

The mentors and academists of the first Brick Academy.
Mentors: Zsolt Franczia, István Varga, István Lovák
Academists: Hanga Györgyi, Orsi Mészáros, Bettina Fedynyshynets

Tervezőink tapasztalatán alapulva összeállítottuk és az első Academy során finomhangoltuk az intenzív programot és tananyagot. A jelöltek 2-3 hetente, szombatonként, 8 alkalommal vettek részt workshopokon, ahol többek között megtanultak például bel- és kültéri vizualizációkat modellezni, használni a különböző anyagfelületeket, valamint a képek utómunkáját. Az irodánkban tartott workshopok közötti időszakra pedig vizualizációs feladatokat kaptak, amiket a személyesen kijelölt mentoruk segített, folyamatosan.

A kurzust vizsga zárta, mely után három új tehetséges kollégával gazdagodott a csapatunk, Mészáros Orsolyával, Györgyi Hangával és Fedynyshynets Bettinával. A mentoraik pedig pedig Tóth Bernadett, Franczia Zsolt, Varga István és Lovák István voltak.

A szombati alkalmak tananyagai egymásra épültek és megalapozták, hogy a jelöltek sikeres vizsgát tegyenek. Néhány példa az elkészült munkákból.

  • Exterior by Bettina Fedynyshynets
  • Interior rendering Orsi Meszaros
  • Extrerior by Hanga Györgyi

Az átgondolt felépítésnek köszönhetően nagyon gyorsan meg lehetett érteni a program rendszerét és ez nagyban segítette a tanulásunkat. Nagyon ritka, hogy ennyi hasznos segítséget kapjon az ember, és nem csak mentoroktól, hanem munkába állás után a többi kollégától is.  – Györgyi Hanga, az egyik akademistánk.

Az első Brick Academy nekünk is nagy segítségünkre volt, hogy egy valóban átfogó és intenzív tanítási metódust és anyagot állítsunk össze, ami segít abban, hogy a résztvevők könnyen és hatékonyan elsajátíthassák az építészeti vizualizáció alapjait.

Emellett az új csapattagjaink megismerték a jövőbeni munkakörnyezetüket, a folyamatainkat és az általunk használt szoftvereket. Lovák István, az egyik mentorunk így fogalmaz:

Az építészet és az építészet oktatásának jövőbeni sikere, egyértelműen azon múlik, hogy időben reagáljunk, sőt előre lássunk bizonyos technológiai fejlesztéseket és trendeket. Annak érdekében, hogy minél hatékonyabban kommunikálják design terveiket, az ügyfeleink jól ismerik és elvárják ezeknek az újdonságoknak a használatát.

Ezért hoztunk létre egy nem csak up to date, de időtálló tudásbázist, amit megoszthatunk az akadémistáinkkal. Természetesen a Brick Academy nem csak a legújabb technológiák és technikák használatáról szól.

Lehetőséget kaptunk rá, hogy megismerjük az építészeti vizualizáció alapjait és nem csak a technikai részét, a mentoraink nagy hangsúlyt fektettek a művészi kifejezésre és annak  olyan alapelemeire, mint a képkompozíció. – Mészáros Orsi

Mi kell ahhoz, hogy bekerülj a következő körbe?

A sikeres vizsga és a Brick Visualnál töltött próbaidő után Bettina Fedynyshynets mindenképp ajánlaná a Brick Academyt az érdeklődőknek. A Brick Academy izgalmas és egyben nagy kihívást jelentett és mindenképpen nagyon megérte. Ha érdekel a látványtervezés, a Brick Academy mindenképp neked való.

  • Először is, elég idő. A mentorok mindig a segítségedre lesznek, de a feladatokat neked kell megoldani. Ezek sok gyakorlást és befektetett energiát igényelnek, de biztosíthatunk róla, megéri.
  • Legyen valamennyi 3Ds max és photoshop tapasztalatod
  • Érdekeljen az építészet és a design
  • Tudj társalgási szinten angolul
  • Akarj tanulni és légy kíváncsi
  • Élj Budapesten vagy ne jelentsen gondot a nyolc  szombati részvétel
  • Küldd el a portfóliód vagy bármilyen vizuális anyagod a jobs@brickvisual.com-ra, június 8-ig, a következő tárggyal: Brick Akadémista akarok lenni!

A kurzus teljes ideje körülbelül négy hónap és teljesen ingyenes. A jelentkezők közül portfóliójuk alapján és személyes interjúk során választjuk ki az akadémistákat, akiknek a sikeres vizsga letétele után  3D látványtervezői pozíciót ajánlunk. Várjuk a jelentkezésed!

Related posts

Harmonizing visuals for Kengo Kuma

A brief reflection on Kengo Kuma’s finalist proposal created for the Shenzhen Opera House competition – from an archviz perspective